صفحه شخصی محمد ذوالفقاری   
 
نام و نام خانوادگی: محمد ذوالفقاری
استان: همدان - شهرستان: همدان
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  مهندس ناظر و مجری پایه ۲
تاریخ عضویت:  1390/05/04
 روزنوشت ها    
 

 بنای آرامگاه شیخ الرئیس بوعلی سینا بخش معماری

15

 بنای ابتدایی این آرامگاه در زمان قاجاریه ساخته شد. در سال ۱۳۳۰ انجمن آثار ملی ایران به مناسبت هزارمین سالروز تولد ابوعلی سینا تصمیم به تجدید بنای آن گرفت. طرح ونقشه بنای فعلی توسط مهندس هوشنگ سیحون به سبک معماری قرنی که بوعلی سینا در آن می زیسته از روی قدیمی‌ترین بنای تاریخ دار اسلامی یعنی برج گنبد قابوس در شهر گنبد کاووس اقتباس شده است.

محوطه بنای قدیمی ارامگاه

 

 

 

سنگ قبر بوعلی سینا

 

تصویری از جمجمه بوعلی سینا

 

 

بنای آرامگاه تلفیقی از دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام است. در طراحی این مجموعه از عناصری از هنرمعماری سنتی ایرانی استفاده شده است. عناصری مانند برج، الهام گرفته از برج گنبد قابوس، باغچه‌ها متاثر از باغهای ایرانی، آب نماها الهام گرفته از حوض خانه‌های سنتی و نمائی با روکار سنگهای حجیم و خشن خارا که با سنگ گرانیت کوهستان الوند آراسته شده و نمودار کاخهای باستانی ایرانیان است.

 


کار ساخت بنای جدید آرامگاه در سال ۱۳۳۳ هجری شمسی به پایان رسید. محل فعلی آرامگاه بوعلی منزل مسکونی
ابو سعید دخوک، دوست صمیمی بوعلی سینا بوده است که او نیز در جوار بوعلی سینا مدفون می باشد. درحال حاضر تالار جنوبی آرامگاه به عنوان موزه محل نگهداری سکه، سفال، برنز و سایر اشیاء کشف شده مربوط به هزاره‌های قبل از میلاد و دوران اسلامی اختصاص یافته و در تالار شمالی کتابخانه ای مشتمل بر ۸۰۰۰ جلد کتاب خطی و چاپی نفیس ایرانی و خارجی و غرفه هایی مربوط به آثار بو علی سینا و شعرا و نویسندگان همدانی نگهداری می شود. در غرفه آثار بوعلی عکسی از جمجه بوعلی نیز در معرض دید گذاشته شده که گمان می رود به هنگام تخریب مقبره قدیمی تهیه شده است. مکمل این بنا بوستانی به شکل نیم دایره با فضای سبز است و نیز تندیس ابوعلی سینا در حالی که کتابی در دست دارد در ضلع شرقی میدان نصب شده است

 

 

بنای قدیمی ارامگاه

 

چهارشنبه 3 خرداد 1391 ساعت 11:08  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 20:58 چهارشنبه 3 خرداد 1391
0
 مائده علیشاهی
دست شما درد نکنه جناب مهندس...
مجید صابر 22:00 چهارشنبه 3 خرداد 1391
0
 مجید صابر
روحش شاد بزرگ مردی بود . ممنون
علی علیزاده 23:16 چهارشنبه 3 خرداد 1391
0
 علی علیزاده
مهندس جان ممنون. عالی بود.
سعید روهنده 00:57 پنجشنبه 4 خرداد 1391
0
 سعید روهنده
ممنون مهندس
امیر یاشار فیلا 01:15 پنجشنبه 4 خرداد 1391
0
 امیر یاشار فیلا

با سپاس از جناب آقای مهندس ذوالفقاری عزیز،
به آگاهی دوستان و همکاران ارجمند می‌رسانم: آقای پوریا ناظمی، روزنامه‌نگار حوزه‌ی دانش، چندی پیش به‌مناسبت روز بزرگ‌داشتِ ابن‌سینا مقاله‌ای در روزنامه‌ی جام‌جم نوشت و در آن، اشاره‌ای هم به این نکته کرد که ابن‌سینا (که امیدوارم کم‌کم عادت کنیم او را «پورسینا» بنامیم، تا در مجامع جهانی دیگر از او با عبارت «دانشمند عرب» یاد نشود) از نخستین رصدگرانِ گذر ناهید بوده، و بر پایه‌ی مشاهده‌هایش، به مایل بودنِ صفحه‌ی حرکتِ مداری ناهید نسبت به صفحه‌ی حرکت مداریِ زمین، آگاه بوده است.

اگر دوست داشتید این نوشتار آقای ناظمی را بخوانید و آن را با جست‌وجو در اینترنت نیافتید، می‌توانید با فرستادنِ ایمیلی به نشانی ایمیل من (fila_amir.yashar@yahoo.com)، بفرمایید تا فایل Word آن را برایتان بفرستم.

همچنین، آگاهی‌های بیش‌تر در زمینه‌ی «پدیده‌ی گذر ناهید از برابر خورشید» و رویدادِ دیریابِ گذر ناهید در هفدهم همین ماه را می‌توانید در این نشانی مطالعه بفرمایید :

http://filaa.iiiwe.com/phenomenon_venus_transits_sun
محسن نیک 07:16 پنجشنبه 4 خرداد 1391
0
 محسن نیک
ممنون مهندس عزیز. روحش شاد
محمد ذوالفقاری 16:09 پنجشنبه 4 خرداد 1391
0
 محمد ذوالفقاری
از همه دوستان عزیز تشکر میکنم و اضافه میکنم که مزار عارف قزوینی هم در محوطه آرامگاه بوعلی سینا میباشد
محمد ذوالفقاری 16:10 پنجشنبه 4 خرداد 1391
0
 محمد ذوالفقاری
جناب آقای مهندس فیلا از توجه و توضیحات شما سپاسگزارم