www.iiiWe.com » سقف های کامپوزیتی در سازه های فلزی ( به زبان ساده )

 صفحه شخصی محمد ذوالفقاری   
 
نام و نام خانوادگی: محمد ذوالفقاری
استان: همدان - شهرستان: همدان
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  مهندس ناظر و مجری پایه ۲
تاریخ عضویت:  1390/05/04
 روزنوشت ها    
 

 سقف های کامپوزیتی در سازه های فلزی ( به زبان ساده ) بخش عمران

11

سقف های کمپوزیت سقفهایی هستند که ترکیبی از فولاد و بتن برای اینکه یکپارچگی این سقف رعایت شوند از برشگیر (نبشی)استفاده می شود که این نبشی با بتن درگیری ایجاد کرده و یکپارچگی درست می کند و چون تیرهای فرعی کمپوزیت به علت گیردار بودن تیرهای اصلی و با توجه به لنگر پوش (لنگر زلزله) بتن روی تیرهای اصلی نمی تواند به مقاومتش کمک کند .

میلگردهایی که روی سقف کامپوزیت قرار دارند میلگردهایی حرارتی هستند که در جهت مخالف با تیرهایی فرعی باعث یکپارچه شدن بتن و درگیری با سقف کامپوزیت می شود وبا جوش دادن به تیرهای فرعی مانع ترک خوردن بتن می شود .

قالب بندی این سقفها معمولا از تخته کوبی استفاده می شود و بعد از اتمام بتن ریزی نایلون باعث راحت جدا شدن تخته ها می شود و در برخی موارد از یونولیت استفاده می شود که به علت محکم نبودن باید شمع کوبی کنند و مشکلات اجرایی بیشتری دارد و دلیل دیگر اینکه یونولیت زیر سقف می ماند و ما نمی توانیم از فضای زیر سقف کامپوزیت که تیر های فرعی آنها معمولا زنبوری هستند برای عبور لوله تاسیساتی استفاده کنیم در ضمن عایق خوبی برای حرارت بالا نیست.



در قالب بندی تخته کوبی مهمترین مزیت آنها این است که در زیر سقف کامپوزیت خلائی وجود دارد و از این خلا برای لوله های تاسیساتی استفاده می شود.

یکی از مزیت های سقف کامپوزیت قدرتمندی آن نسبت به سقفهای تیرچه بلوک است چون یکی از راههای یکپارچه کردن رفتار ستون ها در هنگام زلزله از طریق سقف می باشد و سقف کامپوزیت به دلیل برش گیر های نصب شده روی تیرهای فرعی یکپارچگی بین فولاد و بتن ایجاد شده و در اطراف ستونها هم همین طور در نتیجه ستون ها در هنگام زلزله رفتار یکپارچه دارند ولی در سقف تیرچه بلوک این گونه نیست.



کلا در باره سیستم های خمشی باید گفت در این سیستم تمام تیرهای اصلی گیردار عمل می کنند و معمولا از پروفیل های سالم استفاده می کنند (لوله زنبوری نباشد)چون اصلا دارای لنگر می باشند و در نتیجه باید آنجا ورق بزنیم و ثانیا لنگرماکزیمم برش در یک سوم تکیه گاهها وجود دارد. ما باید در صورت استفاده از زنبوری آنجا را پر کنیم و ما هم وسط را پر کرده و هم گوشه را پر می کنیم و این تنها وقتی است که ما پروفیل نداریم مگرنه بهتر است از پروفیل استفاده شود.

 

چهارشنبه 30 آذر 1390 ساعت 09:20  
 نظرات    
 
مهدی دلسوز 22:39 چهارشنبه 30 آذر 1390
2
 مهدی دلسوز
عالی بود.
امیرحسین طاهایی 14:37 شنبه 3 دی 1390
0
 امیرحسین طاهایی
ذکر این نکته ضروری است که در هیچکدام از آئین نامه های آمریکا(AiSC) و ایران(مبحث دهم) استفاده از نبشی بعنوان برشگیر سقف کامپوزیت، ذکر نشده است.
محمد ذوالفقاری 15:47 شنبه 3 دی 1390
0
 محمد ذوالفقاری
ضمن تشکر از همه عزیزان
آقای طاهایی بنده هم با نظر شما موافقم . استفاده از نبشی برای برشگیر خیلی مناسب نیست و شاید یکی از دلایل آن عدم جوش پذیری مناسب با بال تیرآهن باشد و همانطور که در تصویر هم می بینید از ناودانی استفاده شده است.
و معمولا در آئین نامه توصیه شده از گل میخ و یا ناودانی استفاده شود که البته استفاده از ناودانی در ایران متداول تر است .